21 juli 2013

Torr sommar

Förra sommaren regnade alla växter bort, i år torkar de bort. Vi har inte haft regn sedan midsommarveckan, då vi var i Italien. Det märks i jorden, det är ordentligt torrt. Jag är egentligen inte så förtjust i att vattna, utan man ska välja rätt växt på rätt plats. Men när det ena året regnar varje dag och nästa inte på flera veckor så är det svårt. Men för att vara lite miljövänlig har jag en hink under kranen i köket, så när man ska skölja lite grönsaker eller bara spola kallt vatten hamnar det där, sedan åker hinken ut i rabatten. Det är mycket jobbigare än att slå på vattenkranen och vattna med slang. Men det känns inte rätt. Vi har egen brunn också så då får man kämpa lite. Kolla bara hur torr den här astilben var, jag ger varje planta minst två hinkar alltså 20 liter. För att det ska sjunka ner ordentligt. När jorden är så här torr så rinner vattnet lätt fel, så luckra jorden lite innan du vattnar och gör en grop runt plantan så stannar det kvar bättre. 


För att alla våra grodor inte ska torka ut grävde jag ner en balja som jag fyllde med vatten, den var full och nu har nästan allt dunstat. Men när jag såg att baljan verkligen användes så var det bara att fylla på mer :)


Fingerborgsblomman passar bra ihop med de mörklila bladen hos vår blodfläder. Rosenskära, steppsalvia och zinna blommar fint ihop i cirkelrabatten. Sommarblommorna fyller ut rabatten nu innan de nyplanterade växterna från förra året har vuxit till sig ordentligt. Annars ser det lite väl tomt ut och hade jag satt dem tätare så blir det trångt sen och då skulle jag behöva flytta dem igen.


photo by Miriam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...