10 augusti 2013

Göteborgs botaniska trädgård

Göteborgs botaniska trädgård, en fantastisk plats att hämta massor av inspiration. Har du inte varit där kan jag varmt rekommendera ett besök. Ta en guidad tur eller gå med någon som hittar lite kan vara en god idé. Framförallt om man är ute efter att kika på något speciellt. Trädgården är stor och ska man se hela behöver man en heldag med starka ben och många pauser. Mer information finns såklart på deras hemsida, http://www.gotbot.se Bäst är ju att spana både på våren, sommaren och hösten. Då får man se hela spektrat, vad som krävs för att få en lång och intressant blomning. Perfekt med andra ord om du ska anlägga en trädgård, inte vet vad du gillar och söker hur blommorna ser ut i rabatt. Vad som kan passa ihop och inte. Detta kan vara svårt att se när man står i plantskolan. 

Trädgården består av:
Arboretet (trädsamling )
Bambulunden
Japandalen
Klippträdgården
Köksträdgården
Landeriträdgården (stadsherrgårdar)
Lökträdgården
Perennträdgården
Pinetet (barrträdssamling)
Rododendrondalen
Sommarblommor & gästträdgård
Stallbacken (dagliljor)
Vitsippsdalen
Änggårdsbergen
Örtagården
Näsduksträdet


Inspiration att hämta i trädgården förutom alla växter är olika växters färgkombinationer, gångar med sten och grus. Olika trappor, dammar och bäckar. Krukplanteringar, pergola och spaljéer. 
Vad vill ni se mer av?photo by Miriam

2 kommentarer:

 1. Så mycket vackert du fångat! Har ju följt på Instagram, men kul att se i stort! Det var längesedan jag var i Botan, säkert två år sedan, knäppt när man bor i samma stad, bättring får det bli, en höstvisit!

  Kram!
  Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur, man borde turista mer i sin egen stad :) kram

   Radera

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...