22 augusti 2013

Grästuvor

Jag tycker på något vis att sensommaren och hösten är gräsets högtid. Kanske för att de blir lite extra pampiga när blommorna har blommat över. Dessa gräs blommar i aug-september så bilderna har inte de fina vipporna som då kommer. Glöm inte kolla så det passar i er zon, hör med närmaste plantskola eller kolla på nätet. Dessa växer i Botaniska i Göteborg som ligger i zon 1.1. Elefantgräs (200-400cm). Miscanthus 'Giganteus'
2. Lampborstgräs (50-70cm). Pennisetum alopecuroides 'Hameln'
3. Glansmiskantus (150-200cm). Miscanthus sinensis 'Sirene'


photo by Miriam

2 kommentarer:

  1. Åh, visst är det härligt med gräs?! Jag har blivit galen i det på sistone. MEN jag måste lägga band på mig och ta mig en ordentlig funderare på åt vilket håll vår trädgård skall gå... blir lätt en massa felköp annars. Maken körde för övrigt över det enda prydnadsgräs vi hade med kantklipparen sist :) Tack för fina bilder från Botaniska. Jag har inte varit där på 10 år. Det får bli en tur dit snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aj då hoppas gräset klarade sig trots frisering. Botaniska är verkligen värt både ett och två besök ;) Ja det är bra att ha en någorlunda plan, men man behöver ju inte planera hela trädgården, man kan ju börja med en del/sida om det känns för övermäktigt. Lycka till!

      Radera

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...