5 augusti 2013

Solcellslampor

Solcellslampan har verkligen fått ett lyft på marknaden de senaste åren. Om man jämför med för några år sedan så finns det nu i fler färger, snyggare design och starkare ljus. Jag har provat tre stycken olika i min trädgård, som jag tänkte utvärdera lite här.
Den första jag köpte var en rislampa från IKEA (förra sommaren) som ni tidigare sett så hänger den i växthuset. Den lyser i ett lagom varmt ljus under sommarhalvåren. På vintern orkar inte riktigt solen ladda upp lampan så då lyser den bara de dagar det är riktigt soligt. Den här gillar jag väldigt mycket.
Den andra vi köpte var på rea på ICA maxi, en solcell med två spotar. Helt okey ljusstyrka för att vara solcell. Men tyvärr så tycker jag ljuset är alldeles för kallt. Men det kan vara snyggt att ha på kalla objekt som stenar och gråa stammar. Annars en helt okey lampa. Vi får se hur den presterar under de mörkare årstiderna. Den har en lite större "laddyta" så förhoppningsvis kommer den även lysa lite då. 
Den tredje är köpt på Clas Ohlsson och är en mysbelysningslampa. Den ska ge skenet av att det är ett värmeljus i en lykta. Ljuset fladdrar lite så där mysigt. Men tyvärr ser man ljuskällan som sitter i ovankant och ljuset är alldeles för orange. Så denna var ingen större hit.
Annars är levande ljus alltid trevligt och ger det snyggaste skenet ;) Längst ner är oljelampa från Granit, de fina ljushållarna för värmeljus är en gåva.

Har ni någon solcellslampa ni är nöjda med, tipsa mig gärna?! :)
Vill ni läsa mer om trädgårdsbelysning kika härphoto by Miriam

4 kommentarer:

 1. Det här md solcellslampor är ett liv för sig. Men din IKEA variant verkar intressant. Ha de gott från Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, hoppas du hittar någon du gillar. Tack det samma! /Miriam

   Radera
  2. Ja variationen på solcellsbelysning är stor. Allt från "5-kronorspinnar" till betydligt mer sofistikerade saker. En jag kan rekommendera är http://shop.laljus.se/led-armaturer/helios som har integrerad skymnings- och rörelsesensor. Snygg design i aluminium och ett skapligt ljus. Perfekt där man inte kan eller vill dra fram el.

   Radera
  3. Tack för tipset Nicklas, låter perfekt med skymningsrelä och rörelsesensor i ett. Jag kan tycka alla lampor borde ha det inbyggt, även "fast" utebelysning. /Mvh Miriam

   Radera

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...