13 september 2014

Höstplantering och sådd

Nu är det verkligen perfekt tid för höstplantering och höstsådd. På Impectas hemsida kan du bl.a. köpa de frön som passar att sätta nu på hösten, se här. Sätt på friland eller i kruka. Krukorna kan du gräva ner en bit så håller de fukt och värme bättre. Glöm inte markera platsen så du inte rensar bort de små plantorna på våren i tron om att det är ogräs. I övrigt kan du plantera och dela alla sorters växter nu. Bara att ta fram spaden och fylla termosen med lite gott kaffe och spendera de härligt friska dagarna ute i trädgården.
Jag var ute efter jobbet igår och planterade massor, flyttade en Magnolia 'Merrill' till en mer skyddad plats där också jorden blir snabbare uppvärmd på våren. Jag hoppas det ska få fart på blomningen, då den varit lite snål med det. Magnolians ljusa limegröna blad passade så snyggt med de mörka bladen på Spirean 'Diablo'.
Det blev också lite nytt till rabatten, som mest består av lite större perenner, buskar och träd. Det blev en klotthuja och en praktspirea. Visste ni att den vintergröna Thujan doftar kryddigt gott?

foto: Garden by Miriam

Follow on Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...